in

Stefan spoelt zijn borden en bestek door de wc

Op afwassen zit niemand te wachten. Stefan (30) uit Eemnes was het zo zat dat dat hij hier wel iets op moest verzinnen. Nu wil hij zijn tip met iederen delen die geen vaatwasser kan kopen. “Maak gewoon gebruik van het toilet”, is het advies van Stefan.

Jarenlang heeft hij zijn borden en bestek met de hand gewassen en gedroogd, maar sinds 2 maanden gaan de borden en bestek gewoon in zijn wc pot. Gewoon even doorspoelen en afdrogen luidt het advies.

Lees ook
D66: ‘Alleen elektrische auto’s op linkerbaan’

Veel mensen vinden het niet kunnen en walgen er zelfs van. De tip van stefan wordt niet bij iedereen even goed ontvangen. Het is namelijk niet hygienisch en zelfs schadelijk voor de gezondheid.

Urine, ontlasting en braaksel horen allemaal bij het toilet. En als je doortrekt, dwarrelen er een heleboel ziektekiemen door de pot.

Bij één keer doortrekken vliegen honderdduizenden piepkleine druppeltjes, aerosolen genoemd, de lucht in. En ze bevatten zowel bacteriën als virussen. Deze kunnen je flink ziek maken.

Lees ook
Santana: Een man die mij wil krijgen, moet minstens 5 rondes in bed aan kunnen

Hoeveel micro-organismen de pot uit vliegen en hoe ver ze zich verspreiden hangt af van het gehalte aan bacteriën en virussen in de urine en ontlasting. Ook de vorm van het toilet en de kracht van de doorspoeling spelen een rol. Stefan wast zijn borden hier dus mee en dat is nou niet echt bepaald goed voor de gezondheid. Het is dus niet verstandig om Stefan na te doen.

Drie jongens verkrachten meisje van 10 op school

Man (71) doodgestoken op straat, hond van slachtoffer ook gestoken