in

Stefanie (37) verloor kindjes Kyano (8) en Kyara (4) in brand aangestoken door ex

In juni verloor Stefanie (37) haar twee kindjes Kyano (8) en Kyara (4) nadat haar ex-man hun woning in het Vlaamse Sint-Amands-Puurs in brand stak. Ze lag zelf anderhalve maand in coma. Zaterdagavond kwam ze voor het eerst opnieuw tussen de mensen, op haar eigen benefietavond. En een dag later praat ze voor het eerst. Niet over het onderzoek, maar wel over haar kindjes en haar verdriet. ,,Ze zijn begraven toen ik nog in coma lag. Er komt een dag dat ik sterk genoeg zal zijn om de video ervan te bekijken.”

Bijna zes maanden na de aangestoken brand in Puurs-Sint-Amands waarin haar kinderen Kyano (8) en Kyara (4) omkwamen, probeert Stefanie Brems haar leven weer in handen te nemen. Maar het blijft een worsteling. “Ik mis de kinderen verschrikkelijk en ieder moment van de dag word ik geconfronteerd met de gevolgen van mijn brandwonden”, vertelt ze. “En ik wil er zijn voor mijn oudste zoon, want hij heeft zijn mama nodig.”

Lees ook
Hond vindt vermiste Job (91) op zijn rug in het water na 24 uur

Vrij snel na de brand werd duidelijk dat het vuur was aangestoken en dan nog wel door de ex-partner van Stefanie: Andrew V. (34). Hij was de woning binnengedrongen en had een kartonnen doos met een zipblokje in brand gestoken. Het vuur breidde razendsnel uit en zette in geen tijd de woning helemaal in lichterlaaie.

Na de brand vluchtte V. weg. De politie kon hem daags nadien in Buggenhout oppakken. Aanvankelijk ontkende de dertiger dat hij iets met de brand te maken had maar vroeg – op de dag van de uitvaart van Kyara en Kyano – een nieuw verhoor aan en gaf toe dat hij de brand moedwillig had gesticht. Toch bleef hij volhouden dat hij niet wist dat zijn kinderen op dat ogenblik in het huis lagen te slapen. Iets wat familie en vrienden van Stefanie als pure nonsens beschouwen. “Waar zouden de kinderen dan wel zijn? Ze moesten de dag nadien naar school”, reageerden verschillende mensen.

Lees ook
Paard dood en man zwaargewond door aanrijding trein bij Boxtel

Aangekondigd
De man viel Stefanie na de relatiebreuk verschillende keren lastig. Dat bevestigden ook buren van de vrouw. Nadat Andrew enkele dagen voor de brand door een man werd aangepakt die hem duidelijk maakte dat hij Stefanie met rust moest laten, kondigde de man daags nadien in het café aan dat ze nog van hem zouden horen. Twee dagen later werd de brand in de woning van Stefanie gesticht. Sinds zijn arrestatie is Andrew V. aangehouden en opgesloten in de gevangenis.

IKEA lanceert Zweeds balletje in Kalkoen-formaat voor Kerst!

Marc van der Linden verlamd door herseninfarct