in

Studente (22) stort te pletter vanuit hoge kermisattractie

Onwezenlijk drama op een kermis in de Franse universiteitsstad Clermont-Ferrand: een 22-jarige studente viel vanop grote hoogte uit een attractie en stortte te pletter. “Ze schreeuwde voor ze viel, dat maakt het voor mij nog erger”, getuigt haar moeder Virginie bij nieuwszender BFMTV. Volgens de eerste elementen van het onderzoek werden de veiligheidsregels niet gerespecteerd.

De tragedie vond al twee weken geleden plaats. Tiffany stapte toen met haar lief in de Maxximum, een vaste waarde voor kickzoekers. De lange arm slingert de waaghalzen vijftig meter de hoogte in en haalt soms snelheden tot 80 km/u, schrijft HLN.

Lees ook
Bouwvakkers vallen van steiger: zeker vijf doden

Toen de attractie al in werking was, stelde Tiffany vast dat ze niet goed vastgegespt zat. Het meisje belandde met een harde smak op het dak van het bedieningshok. De reanimatiepoging mocht niet meer baten.

“Longen uit haar lijf geschreeuwd”
“Ze heeft de longen uit haar lijf geschreeuwd, maar niemand op de begane grond hoorde het”, stelt Virginie. “Ze wist met andere woorden wat haar te wachten stond en dat maakt het voor mij nog erger.”

De moeder van Tiffany’s lief verwittigde Virginie dat er een zwaar ongeval gebeurd was. “Ik zat op dat moment in de wagen met mijn tweede dochter, we zijn er onmiddellijk heen gereden. Ik wist dat ze van gevaarlijke attracties hield, maar plots zag ik overal dekzeilen en politielinten. Zo erg had ik het niet verwacht. De aanwezige spoedartsen lieten me weten dat ze niets meer konden doen.”

Lees ook
Baby overleden nadat moeder haar ’per ongeluk’ in oven legt

Werknemer op de vlucht
Het onderzoek bracht intussen meerdere tekortkomingen aan het licht. Naast een defecte veiligheidsgordel was er immers ook sprake van een menselijke fout. De persoon die de laatste veiligheidscheck deed, had altijd moeten ingrijpen.

Die bewuste werknemer had echter geen contract én vluchtte na de feiten. De zaakvoerder werd aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag en zwartwerk. Hij raakte zelf lichtgewond toen het dak instortte.

Op sociale media zijn er enkelingen die vinden dat Tiffany zelf niet vrijuit gaat vanwege haar gewicht. “Ze schuiven de schuld dus gewoon in haar schoenen”, betreurt Virginie. “De uitbaters van de attractie hebben haar echter laten instappen. Zij zijn diegenen die gestraft moeten worden. Ik vind ook dat zulke gevaarlijke attracties enkel in pretparken zouden mogen staan en dat er veel meer controles op moeten gebeuren. We hebben het hier niet over botsauto’s, hé.”

Prinses Beatrix zwaargewond na ernstig ongeluk

Dode baby in plastic zak drijft in water Sint Hubert