in

Sylvana Simons wil het woord ‘Kerst’ verbieden

Sylvana Simons, oprichter van politieke partij BIJ1, heeft iets nieuws gevonden om Nederlanders verder uit elkaar te drijven.

Sylvana is namelijk niet van plan om nog langer het woord ‘kerst’ in de mond te nemen. We durven niet precies te zeggen wat er in de hoofden van types als Simons mis is met kerst, maar het is duidelijk dat het zo niet langer kan. Of u het daarom wil hebben over feestdagen in plaats van kerstdagen. En feesttrui in plaats van kersttrui. Want dat is inclusiever. Koekoek!

Lees ook
Vrouw in elkaar geslagen om fatbike

Provoceren om het provoceren
Op social media vragen mensen zich af waarom ze zo provoceert. “Waarom zou je mensen steeds willen sarren? Wil je zo graag dat er negatief op je wordt gereageerd zodat je continu de slachtofferrol kunt spelen? Wat een vervelend masochistisch trekje is dat toch,” reageert iemand. “Ik dacht jij stond voor gelijkheid en respect. Door dit op Twitter te zetten, verdien je mijn respect niet. Het uitlokken door overdreven overal feest bij te zetten zorgt mijn inziens voor verdere verwijdering van elkaar,” merkt een andere Twitteraar op.

Lees ook
Jongeren zeulen met lichaam Maxim (16) in rouwcentrum, vader in shock door beelden op TikTok

Nederlands meisje (12) omgekomen bij ski-ongeluk in Tirol

Man (34) probeert boodschappen te betalen met geslachtsdeel: geschokte caissière