in

Tientallen gedenkplaten kankerpatiënten vernield: ‘Dit is echt triest’

Tientallen gedenkplaten in een bos in Dronten voor mensen die zijn overleden aan kanker zijn afgelopen nacht vernield. “Pure vernielzucht en in- en intriest”, reageert de politie op het incident.

In het Koningin Wilhelminabos stonden tot vannacht zo’n 67 glazen platen. Daarop stonden namen van duizenden mensen die zijn overleden aan kanker. Een medewerker van Staatsbosbeheer trof bijna alle platen vanmiddag ‘in duizend scherven’ aan.

Lees ook
Cardioloog waarschuwt over de gevaren van energiedrankjes: “Russische roulette”

De politie laat weten dat de platen vermoedelijk met een hamer kapot zijn geslagen.

Klein monumentje
Het bos werd eind vorige eeuw cadeau gedaan aan KWF Kankerbestrijding omdat de stichting toen 50 jaar bestond. De stichting laat in een eerste reactie weten geschokt te zijn en aangifte te doen. “Wie doet nou zoiets? De namen van dierbaren zijn op een brute manier weggeslagen. Dat is echt vreselijk.”

Lees ook
Meisje (15) heeft betaalde seksafspraak in Zwolle, broer (20) blijkt pooier

Elke naam op het glas bij de Gedenkplek is volgens KWF een klein monumentje: “Voor iemand die anderen zo dierbaar was, dat zij de herinnering aan hem of haar op deze manier levend willen houden.”Het is niet de eerste keer dat de platen worden vernield. In 2006 gebeurde dit ook al. Twee glazen platen waar een gedicht op stond werden toen vernield.

De politie laat weten de zaak hoog op te nemen en roept mensen die iets hebben gezien of gehoord zich te melden.

Ruud de Wild opnieuw getroffen door ernstige ziekte: ‘Niet lang meer te leven’

Politie: vrouw (22) die uren vermist was, is aangerand door groep en achtervolgd