in

Tragisch familie-uitje – Kinderarts Monica uit rijdende Airstream geslingerd en overleden

LONG ISLAND – Een kinderarts uit het Amerikaanse Long Island is afgelopen maandag door een bizar ongeluk om het leven gekomen. De 58-jarige Monika Woroniecka zat achterin een rijdende Airstream-caravan toen ze uit het voertuig vloog en op de weg terecht kwam. De moeder van drie kinderen was met haar gezin op weg naar New York om naar de zonsverduistering te gaan kijken. Dat meldt de New York Post.

Ze overleed even later aan haar verwondingen. Haar dochter was getuige van het vreselijke ongeluk, vertelden een buurman en een woordvoerder van de politie aan Amerikaanse media.

Lees ook
Rayhan (4) sterft enkele maanden na kankerdiagnose terwijl doktoren zeiden dat er niets aan de hand was

Kinderarts Monika Woroniecka was allergie- en immunologiespecialist bij Stony Brook Medicine. Ze had net twee maanden daarvoor samen met haar man de strakke zilverkleurige Airstream-caravan gekocht, vertelt een buurtbewoner in tranen aan The Post. Een verdrietige buurvrouw vertelt: „Mijn man heeft ze nog vlak voor vertrek gesproken. Ze vertelde hem dat ze met hun dochter naar New York gingen om de totale zonsverduistering te zien.”

IJsje te eten
Vlak voor het ongeluk was het gezin nog bij het tankstation gestopt om een ijsje te eten”, verklaart Jack Keller van de politie. Het gezin reed in een Ford Ram-pick-up met daarachter de nieuwe Airstream. Het gezin was op weg naar een AirBnb in Cape Vincent. Tijdens de stop besloot Monika om de laatste 20 minuten in de Airstream te gaan zitten. „Volgens de wet is het verboden om in een caravan zoals de Airstream te gaan zitten terwijl het voertuig rijdt”, legt Keller uit.

Lees ook
Loodgieter’ aangehouden voor oplichting 230.000 euro

Wouter en Colette brengen de zomer door in hun Airstream: ’Men vindt het bijzonder om te zien’
Volgens dochter Helena lag haar moeder op bed in de caravan. „Helena herinnert zich dat haar moeder probeerde de passagiersdeur van de camper te beveiligen maar vervolgens uit de Airstream werd geslingerd”, zo legt Keller uit.

Tragische val
Diverse automobilisten waren eveneens getuige van de tragische val. ’Ze vertelden ons dat de passagiersdeur van de caravan al rijdend openzwaaide terwijl Monika Woroniecka nog steeds de deurklink vasthield. Ze werd door de snelheid op de weg gegooid’, aldus de politie in een verklaring. Woroniecka werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, waar ze aan haar verwondingen overleed.

Mark Gillis uit huis gezet en baan bij Peter Gillis kwijt: ‘Werk zoeken!’

Joey Buskens (20) omgekomen bij tragisch verkeersongeval