in

Trein rijdt 2 kinderen aan: jongen (10) overleden, 9-jarige in levensgevaar

In Recklinghausen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, is donderdagavond een tienjarige jongen om het leven gekomen na een aanrijding door een goederentrein. Een tweede kind, een jongen van negen, werd eveneens geraakt door de trein en is in levensgevaar. Dat meldt de politie donderdagnacht.

De politie verklaarde eerder donderdagavond dat de kinderen deel uitmaakten van een grotere groep en dat mogelijk verschillende mensen waren aangereden door een trein. Volgens het eerste onderzoek, dat onder andere met warmtecamera’s uitgevoerd werd, zou er echter geen sprake zijn geweest van nog meer slachtoffers of andere kinderen. De twee slachtoffers komen volgens de politie uit Recklinghausen.

Lees ook  Jongen (11) ernstig mishandeld, viertal slaat op de vlucht

Het ongeval vond omstreeks 18.15 uur plaats in de buurt van een voormalig goederenstation in het industriële noordelijke Ruhrgebied. Hoe het ongeval juist kon gebeuren is niet duidelijk. ,,Het is een drama wanneer er zoiets gebeurt met kinderen. Het is verschrikkelijk”, aldus minister van Binnenlandse Zaken van Noordrijn-Westfalen Herbert Reul, die de plek van het ongeval bezocht.

Lees ook  Twee vermiste zusjes gevonden in Luik: de één dood, de ander ongedeerd

Vermiste Sihem (18) dood gevonden

Grote Ophef in tv programma: zeventigers duiken meteen tussen de lakens