in

Trieste afloop: Vermiste tiener in zee bij Wassenaarse Slag gevonden: ‘Hij probeerde anderen te helpen’

Een trieste afloop na de vermissing van een tiener in zee bij de Wassenaarse Slag. Het lichaam van de jongen werd woensdagochtend gevonden op het strand tussen Katwijk en Wassenaar.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), waren de drie betrokken toeristen – vermoedelijk familieleden – afkomstig uit het buitenland. Ze gingen dinsdag aan het eind van de middag de zee in en raakten in de problemen. Omstanders die het zagen gebeuren, hebben meteen hulp ingeroepen in een strandtent.

Lees ook
Dode (15) en gewonde bij steekincident Enschede

Twee van de toeristen wisten veilig het strand te bereiken. Een derde zwemmer, een jongen van ongeveer 16 jaar oud, verdween uit het zicht. Volgens een woordvoerder van de KNRM zou hij geprobeerd hebben om de anderen te helpen, maar zijn familie gaf aan dat hij niet goed kon zwemmen.

Omdat er geen spoor van de jongen te bekennen was, hebben de twee overgebleven toeristen zich tot de reddingsbrigade gewend. Er werd een grootschalige zoekactie op touw gezet. Gedurende uren hebben hulpdiensten in het water naar de tiener gezocht. De KNRM heeft met meerdere boten de kuststrook afgezocht, terwijl strandgangers zich verenigden in een menselijke ketting en het water doorzochten in de hoop de jongen te vinden. Vanuit de lucht assisteerde een helikopter van de kustwacht bij de zoektocht.

Lees ook
Weersvoorspelling: “Sneeuwbom des doods” dreigt het hele land plat te leggen

Helaas leverde de zoekactie op dinsdag niets op en werd deze na enkele uren gestaakt. Op woensdag werd de zoektocht voortgezet door de hulpdiensten. Rond 07.00 uur in de ochtend werd het lichaam van de vermiste jongen gevonden op het strand tussen Wassenaar en Katwijk.

Rechercheurs hebben het lichaam onderzocht en bevestigden dat het om de vermiste jongen ging. Het lichaam is vervolgens overgebracht in een rouwauto. De politie verklaarde dat het om een noodlottig ongeval gaat en wenste de nabestaanden veel sterkte toe.

Vrouw rukt groot deel van huid geslachtsdeel partner eraf na ruzie

Karla: “Mannen moeten 1 miljoen euro in mij investeren om te daten!”