in

Trieste ontdekking in Zeewolde: zeven konijntjes gedumpt, één overleden

De dierenambulance heeft donderdag zeven gedumpte konijntjes gevonden in een bos in Zeewolde. Een van de knaagdiertjes overleefde het niet. Medewerkers van de dierenambulance zijn woest: “Ze waren nat en mager.”

Lees ook
Geraldine Kemper toples op een boot in Zuid-Frankrijk

De konijntjes lagen in het bos Horsterwold aan de Spiekweg in Zeewolde. Volgens de dierenambulance ging het om een moederkonijn en haar zes jongen. Drie konijntjes waren slechts vier weken oud, de anderen waren ongeveer tien weken oud.

Het achterlaten van dieren gebeurt helaas vaker. Vorige maand vond de dierenambulance zeven verwaarloosde kittens in een boodschappentas in Rijswijk:

Lees ook
Hond Leo onwel na eten mensenpoep vol drugs: 'Hij zakte door zijn pootjes'

Kratje met boodschappentas
Om de knaagdiertjes was nog een kratje met een boodschappentas eromheen neergezet. “Een zogenaamd huisje”, beschrijft de dierenambulance het op Facebook. “Waarschijnlijk voor eigen gemoedsrust, maar hiermee redden ze het zeker niet.”

De konijntjes worden opgevangen bij het dierenasiel Dierencentrum de Ark in Harderwijk. De dierenambulance heeft een melding gedaan van de dumping en vraagt getuigen zich bij hen te melden.

Boom valt op persoon, slachtoffer overlijdt ter plaatse

Een ei in je tuin? Dan komen inbrekers langs