in

Vader breekt kaak en oogkas van man die dochter aanreed

Op dinsdag 15 augustus werden de 7-jarige dochter en vrouw van Alain Rooms gegrepen door een wagen in Pittem. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn, en pleegde vluchtmisdrijf, zo meldt HLN. De vader besloot het heft in eigen handen te nemen, en takelde de man zwaar toe.

Op de bewuste dinsdagavond wandelde het meisje aan de hand van haar moeder in de grasberm langs de Postrijlaan in Pittem. Daar werden ze aangereden door een auto. De dader reed gewoon door, zonder ook maar iets te geven om zijn slachtoffers. De moeder liep een gebroken arm op. Het meisje van zeven werd in de grasberm gekatapulteerd, en liep een hersenschudding en schaafwonden op een groot deel van haar lichaam op.

Lees ook
Ouders raken zoontje kwijt in Ikea: Jongetje buiten dood gevonden

Gelukkig kon een getuige de nummerplaat van de egocentrische bestuurder noteren, waardoor de bestuurder snel na het ongeval gearresteerd kon worden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bovendien bleek het om een dichte buurman van het gezin te gaan.

Vader niet voorgeleid bij onderzoeksrechter
Eens dit nieuws de vader bereikte, plaatste hij de dronken aanrijder met naam, toenaam en foto op Facebook. Eveneens belde hij naar de werkgever van de man om het gebeuren te melden. Op termijn zal de chauffeur zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank. Echter liep Rooms de man afgelopen zaterdagnacht tegen het lijf in zijn eigen straat. In een vlaag van woede ging hij de man te lijf, die in het ziekenhuis belandde met een gebroken kaak en oogkas.

Lees ook
Yolanthe Cabau verrast met babynieuws dat niemand had verwacht

Rooms werd meegenomen voor ondervraging door de politie, maar het parket besliste om de Pittmnaar niet voor te leiden bij de onderzoeksrechter. Later zal hij wel voor de rechtbank moeten verschijnen voor opzettelijke slagen en verwondingen.

Jongen (14) pakt agent met nekklem, twee gewonden bij worsteling

Caroline van der Plas met grote spoed naar ziekenhuis