in

Vader en 2 kindjes komen om bij brand: Mama overleeft door sprong uit raam

Een felle brand in een rijhuis in Gent heeft het leven gekost aan een vader (25) en zijn twee kinderen van 4 jaar en 9 maanden oud. “Hij probeerde zijn kinderen nog te redden, maar ze zijn in de brand gebleven.” De mama (21) kon uit het raam springen en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer kreeg de oproep rond 11.30 uur binnen en was snel ter plaatse in de Fuchsiastraat in Gent, op de grens met Wondelgem. De kazerne ligt dan ook op amper 500 meter van de woning. Maar toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit de woning.

Lees ook
Man dood door omvallende heimachine van 40 meter hoog in Rotterdam

Ook volgens de buren van het gezin, dat op huisnummer 95 woont, ging alles heel snel. “We hoorden geschreeuw, we dachten eigenlijk dat er ruzie was. Maar dan was er plots een knal op de benedenverdieping, en de vlammen sloegen onmiddellijk uit de ramen. De papa is nog naar boven gerend om de kinderen te redden. Die zijn 9 maanden en 4 jaar oud. Maar ze zijn alle drie in de brand gebleven.”

Lees ook
Supermarktmedewerker neergestoken, jongen (16) opgepakt

“De vrouw kon uit een raam springen en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Gent”, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Ze zou bij de val haar beide benen hebben gebroken en is buiten levensgevaar.

“De oorzaak van de brand is nog onbekend”, zegt het parket, dat nog alle pistes open houdt. “We stelden een branddeskundige en een wetsdokter aan en vorderden de onderzoeksrechter.” De branddeskundige en wetsdokter zijn intussen ter plaatse, net als de familie van het gezin.

Kind valt uit raam: slachtoffertje in levensgevaar overgebracht naar ziekenhuis

Beunhazen halen onkruid weg: 6 auto’s in vlammen op