in

Vader helpt eendjes oversteken en wordt seconden later doodgereden voor de ogen van zijn kinderen

Toen hij een moedereend met haar kleintjes zag sukkelen op een druk kruispunt in Californië, aarzelde de Amerikaanse vader geen moment om uit zijn wagen te springen en de diertjes te helpen bij het oversteken. Maar seconden later werd hij zelf aangereden voor de ogen van zijn kinderen en stierf ter plekke. “Het was eerst een scène van pure vreugde en geluk die eindigde in de slechtst denkbare afloop.”

Op het moment dat de man de eendjes naar veiliger oorden begeleidde, waren alle andere weggebruikers tot stilstand gekomen en keken toe hoe hij zijn ‘heldendaad’ verrichtte. Maar dan volgt alsnog een drama op het drukke kruispunt in Rocklin, ten noorden van Sacramento.

Seconden later werd de man zelf aangereden, terwijl zijn kinderen in de auto aan het wachten waren op de terugkomst van hun vader. Voor de man, van wie de identiteit niet is bekendgemaakt, kon helaas geen hulp meer baten. De klap was te heftig, hij stierf ter plekke.

Lees ook
Nicol Kremers kiest voor vrouwen en laat mannen achter zich: ‘Ben klaar met mannen’

De bestuurder van de auto die de man had aangereden, een 17-jarig meisje, is na het vreselijke ongeval onmiddellijk gestopt en werkt mee met het onderzoek, aldus de politie.

Verschillende gezinnen waren donderdagavond getuige van het ongeval nadat ze eerst de laatste goede daad van deze lieve vader hadden aanschouwd. “Het was eerst een scène van pure vreugde en geluk die eindigde in de slechtst denkbare afloop”, vertelde journaliste Michelle Bandur van de lokale nieuwszender ‘KRCA’.

Alle lichten op groen
William Wimsatt was met zijn moeder getuige van de tragedie. Hij legde aan ‘KRCA’ uit dat alle automobilisten op het kruispunt stonden te terwijl de lichten op groen stonden. “De man stapte uit de auto en hielp de eenden op weg en iedereen klapte in zijn handen omdat hij zo aardig was.” Vervolgens hielp hij de moedereend met haar kroost over de stoeprand en liep toen langs de auto van William en zijn moeder.

Lees ook
Niemand zag het aankomen: Frans Bauer onthult kankerdiagnose

Het was William die enkele foto’s van de liefdevolle scène had gemaakt. “Mijn moeder deed het raam naar beneden en zei: ‘Goed gedaan, goed gedaan’ en ik zei ook ‘Goed gedaan’ tegen hem.”

Schoenen en sokken
Een paar seconden nadat de familie de man had bedankt, werd hij aangereden door de auto, die volgens William uit het niets leek te komen. “Ik heb niet gezien dat de auto hem raakte. Ik herinner me alleen het lawaai van de klap en dat hij over het kruispunt vloog. Zijn schoenen en een van zijn sokken belandden voor onze auto.”

William wil dat de mensen zich de vriendelijke man herinneren die de eenden redde voordat hij stierf. “Hij was de enige persoon die uit de auto stapte en hen probeerde te helpen en waarschijnlijk de aardigste persoon uit de hele omgeving. Het is niet eerlijk.”

Een klein gedenkteken met bloemen en badeendjes is opgericht om de barmhartige familievader te eren. Het laat niemand onberoerd.

Giraffe en jong overleden tijdens bevalling in dierentuin Emmen

Familie van man die weigert vinger in zijn achterwerk te laten steken radeloos