in

Vader Steve van drie verliest zijn strijd tegen kanker – twaalf uur later slaapt ook zijn geliefde vrouw in

Een getrouwd stel in South Dakota (VS) is overleden aan kanker, en ze verlieten deze wereld slechts enkele uren na elkaar.

De sterfgevallen vonden twee dagen voor Kerstmis plaats. Nu doet zoon Trenton een beroep op hulp om de begrafenissen te betalen.

“Dit is een zeer tragische ervaring geweest”, schrijft de zoon.

Twee tragische sterfgevallen hebben deze kerst de stad Yankton in South Dakota op zijn kop gezet.

Hulpverlener Steve Hawkins, 58, en zijn vrouw Wendy, 52, zijn beiden op dezelfde dag aan kanker overleden. Dat schrijft de brandweer van Yankton County, waar Steve werkte, in een verklaring.

Volgens de verklaring stierf het echtpaar twee dagen voor Kerstmis in hetzelfde ziekenhuis. Het duurde slechts enkele uren nadat Steve stierf totdat ook Wendy stierf.

Lees ook
Ruud de Wild opnieuw getroffen door ernstige ziekte: ‘Niet lang meer te leven’

Het stel laat drie kinderen achter die inmiddels in de twintig zijn.

Vrouw stierf op dezelfde dag – aan dezelfde ziekte
Bij Steve werd een kleine vijf jaar geleden kanker vastgesteld, terwijl vrouw Wendy na een kort ziekbed overleed, zo blijkt uit de verklaring van de autoriteiten.

“In een trieste gang van zaken stierf Steve’s vrouw, Wendy Hawkins, ook op dezelfde dag, vrijdag 23 december 2022, op 52-jarige leeftijd, na een korte strijd tegen kanker”, aldus de verklaring.

Steve werkte sinds 2009 als administrateur bij de reddingsdienst. Daarvoor had hij in verschillende delen van de Verenigde Staten als verpleger gewerkt.

Volgens de verklaring was Wendy een “toegewijde echtgenote en moeder”. Het is niet duidelijk aan welke vorm van kanker de echtgenoten leden.

Het bericht is op grote schaal verspreid en in de commentarensectie betuigen veel mensen hun medeleven aan de kinderen.

Lees ook
Moeder stopt haar baby in een zak en gooit hem in open haard: ‘Beestachtig’

Verschillende mensen delen ook warme herinneringen aan het paar.

“Mijn hart breekt, ik zal je nooit vergeten Steve. Je zei altijd dat je vrouw je rots was in de strijd tegen kanker. Nu kun je samen een steen zijn, op een betere plek”, schrijft iemand.

Het verdriet van zoon Trenton – na het verlies van beide ouders
De hulpdiensten delen ook een link naar een inzamelingsactie zodat de familie de begrafeniskosten kan dekken.

Op de fondsenwervingswebsite schrijft de zoon van het stel, Trenton, dat er slechts twaalf uur zijn verstreken tussen de sterfgevallen.

“Dit is een zeer tragische ervaring geweest en mijn familie en ik proberen geld bij elkaar te schrapen om twee begrafenissen te betalen. Het waren geweldige ouders en ze zorgden heel goed voor hun gezin, en ik probeer voor ze te zorgen”, schrijft de zoon.

In slechts drie dagen tijd is 18.000 Amerikaanse dollar ingezameld, ongeveer 17.000 euro.

Jogger vindt vermist meisje (14) dood langs de weg: ’Meisje gelokt via sociale media’

Dame stofzuigt onbekende man in supermarkt met toestemming van vriend