in

Vader vermoordt dochtertje ‘omdat ze te veel aandacht kreeg’

Een Amerikaanse vader van 25 jaar oud heeft bekend zijn dochtertje van 21 maanden vermoord te hebben.

Het meisje had net een zeldzame vorm van oogkanker overleefd. De man was jaloers op alle aandacht die zijn dochtertje kreeg vanwege haar ziekte.

Lees ook
55 jaar oude mee-eter wordt eindelijk uitgeknepen

De kleine Maddox leed al vanaf haar eerste verjaardag aan een zeldzame vorm van oogkanker.

Hoewel ze net genezen was verklaard en haar leven eindelijk weer ‘normaal’ zou worden, kon vader Ryan Lawrence niet goed overweg met alle aandacht die zijn dochtertje kreeg van bezorgde familie en vrienden. Dat schrijft het Amerikaanse People Magazine.

De man voelde zich zo achtergesteld dat hij zijn dochtertje in februari meenam op een trip naar de afgelegen Tinker Falls, waar hij het meisje met een houten honkbalknuppel op het hoofd sloeg tot ze dood was.

Lees ook
Helene is dolgelukkig met haar twee Jannen – “We doen het elke dag”

Daarna probeerde hij drie uur lang om haar in brand te steken. Toen dat niet lukte, verzwaarde hij het lichaampje met stenen en gooide het in de rivier, waar ze enkele dagen later door politieduikers werd gevonden.

Schuldig
De vader heeft nu schuld bekend voor moord met voorbedachten rade en riskeert nu een gevangenisstraf van minimaal vijfentwintig jaar tot levenslang.

Door schuld te bekennen, ontloopt hij de maximale straf van levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. De definitieve uitspraak volgt volgende maand.

Echtpaar uit Zwartsluis hangt hond op en breekt zijn nek

Foto zonder bovenstukje van Juultje Tieleman zorgt voor like-record