in

Vechtende jongeren belanden onder trein: 1 dode en zwaargewonde

Twee jongeren zijn tijdens een vechtpartij op een Belgisch treinstation aangereden door een hogesnelheidstrein. Een van hen heeft dat niet overleefd, de ander raakte zwaargewond en verkeert in kritieke toestand. De slachtoffers zouden 16 en 18 jaar oud zijn.

Het ongeluk gebeurde bij station Zaventem, vlakbij Brussel, waar een gevecht plaats zou hebben gevonden tussen twee rivaliserende bendes. ,,De vechtpartij begon op het Quitmanplein, en verplaatste zich naar de overkant van het station”, vertelt een getuige. ,,Vervolgens gingen ze elkaar te lijf op het perron van het station.” Daar liep het grondig mis.

Lees ook
Man duwt 90-jarige vrouw van fiets, heup gebroken

Twee jongeren kwamen op de sporen terecht op het moment dat een ICE-trein, een hogesnelheidstrein, voorbijreed. De hogesnelheidstrein zou niet bij het station stoppen en reed dus 160 kilometer per uur, schrijven Belgische media. Eén van de jongeren overleefde het niet. De andere persoon is in levensgevaar, hij vecht momenteel voor zijn leven. Dat bevestigt burgemeester Ingrid Holemans.

Heel wat personen waren getuige van het ongeval. ,,De scholen waren net uit dus er was veel jeugd aanwezig”, zegt verslaggever Julie Colpaert van VTM Nieuws. ,,Iedereen wordt opgevangen in een middelbare school in de buurt en krijgt daar hulp van Slachtofferhulp. Want wat er hier gebeurd is, is verschrikkelijk.”

Lees ook
Ouders van containerbaby verdacht van moord op eerder kindje

Een horeca-uitbater zag het gebeuren vanaf het plein. ,,Dertig tot veertig personen liepen achter elkaar aan”, klinkt het. ,,Ze liepen van het station weg. Op een bepaald moment liepen de jongeren weer terug richting het station. Vier van hen waren duidelijk aan het vluchten van de groep. Ze liepen echt heel hard weg. Daarna zijn ze onder de trein beland.”

De politie en het Openbaar Ministerie hebben een onderzoek geopend naar de toedracht van het incident, maar kunnen voorlopig geen commentaar geven.

Op het moment van de aanrijding zaten 300 passagiers aan boord van de hogesnelheidstrein, die uit Duitsland kwam. De trein werd stilgezet op de brug over de Brusselse Ring, waarna passagiers moesten wachten tot ze geëvacueerd zouden worden.

Politie vindt lichaam vorige bewoner huurwoning in diepvries Landgraaf

Jongens aangehouden na mishandeling van oudere man