in

Vermist meisje (10) in Duitsland duikt gewond in ziekenhuis op, tientallen kilometers verderop: “Ontvoerd in rode bestelwagen”

Een vermist meisje (10) is na een urenlange zoektocht in Duitsland levend teruggevonden. Opvallend: Livia werd gewond afgezet aan een ziekenhuis, 80 kilometer verderop. Volgens ‘Bild’ werd ze ontvoerd in een rode bestelwagen. De politie bevestigt dat een verdachte opgepakt werd.

De familie sloeg alarm toen Livia in haar thuisstad Brakel (Noordrijn-Westfalen) niet terugkeerde van school. Politie en brandweer startten meteen een grootschalige zoekactie. Er werden daarbij ook twee helikopters en een speurhond ingezet.

Lees ook
Man steekt zijn buurvrouw (41) dood na geluidsoverlast

Na een oproep in WhatsApp-groepen en op sociale media kamden ook ongeruste omwonenden de buurt uit. Alle moeite bleek echter tevergeefs.

Na zeven uur nagelbijten kwam er dan toch een onverwachte doorbraak. Livia werd gewond afgezet in een ziekenhuis in Fritzlar, een dorpje 80 kilometer verderop. Hoe ze daar beland is, is voorlopig nog onduidelijk. Volgens ‘Bild’ werd ze ontvoerd in een rode bestelwagen en zou er onderzocht worden of ze misbruikt geweest is. De verdachte zou gevat zijn via gsm-onderzoek.

Lees ook
Nog een trieste afloop vermissing Brabant: Naast jongen (6) ook man (54) verdronken

De politie van Bielefeld wil voorlopig enkel bevestigen dat iemand aangehouden werd. “Voorlopig wordt er geen verdere informatie verstrekt. Uit respect voor het kind en haar gezin vragen we ook om niet verder te speculeren”, klinkt het.

Vreemdgaande man opgepakt nadat zijn vrouw hem dronken in auto achterlaat

Let op: Als je deze rode stippen op je huid ziet, is het belangrijk om te weten wat ze betekenen