in

Vermiste Joeri (40) dood gevonden in Alkmaar

Het lichaam van de 40-jarige Joeri Pross is vrijdagavond gevonden in Alkmaar. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws. De man werd sinds woensdagavond vermist.

Het lichaam werd rond 21.45 uur gevonden in het water in de buurt van de Beverdam in Alkmaar. Volgens de politie is de man niet door een misdrijf om het leven gekomen. “Joeri is terecht, maar allesbehalve op de manier die we gehoopt hadden. Onze gedachten gaan uit naar de familie”, zegt een woordvoerder van de politie tegen de regionale omroep.

Lees ook
Vader Steve van drie verliest zijn strijd tegen kanker – twaalf uur later slaapt ook zijn geliefde vrouw in

Joeri vertrok woensdagochtend in verwarde toestand van huis voor een lange wandeling. Sindsdien is hij niet meer gezien. Vrijdag is er door een groep van dertig mensen nog geflyerd. Ook het Veteranen Search Team sloot zich aan bij de zoektocht naar de man.

Lees ook
Zoey ziet dat buurman andere vrouwen ontvangt: “Mag ik me hiermee bemoeien?”

Twee jonge kinderen
Joeri was volgens zijn zus Anna de enige kostwinner van zijn gezin. Hij laat twee jonge kinderen na. “Wij zullen als familie er alles aan doen om te zorgen dat zijn vrouw opgevangen wordt, financieel geholpen wordt, en wordt bijgestaan in iedere stap van dit gruwelijke verwerkingsproces”, schrijft Anna op Facebook.

“Iedereen heeft de afgelopen dagen massaal meegeleefd en we hadden nooit verwacht dat we zoveel liefde zouden ontvangen van iedereen.” Inmiddels is ook een crowdfundactie gestart om het gezin van de man financieel te ondersteunen.

Ex-partner gooit molotovcocktails naar woning: Pasgeboren baby verbrand

Jongeren in politie-uniform dagen politie uit: ‘Ze hebben nergens respect meer voor’