in

Vermiste Yoran (16) niet gevonden tijdens zoektocht met 2500 vrijwilligers

Zaterdag registreerden maar liefst 2500 vrijwilligers zich om deel te nemen aan de zoektocht naar de vermiste Yoran (16) uit Sleeuwijk, zo meldt de politie op X. Volgens een woordvoerder van de politie betreft het de grootste gecoördineerde zoekactie naar een vermist persoon ooit in Nederland. Ondanks de massale inzet van vrijwilligers, werd de jongen niet aangetroffen.

Rond het middaguur stonden vrijwilligers in de rij om zich aan te melden voor de zoekactie. De omvang van de groep vrijwilligers overtrof al snel de verwachtingen. De familie van Yoran liet weten diep geroerd te zijn door de steun: “Ik sta hier al de hele dag met kippenvel. We zijn er echt stil van,” aldus Lydia, de tante van Yoran.

Lees ook
Bereid je voor: Dit zomerse weer wordt heter dan ooit

De familie hoopte door de zoekactie eindelijk duidelijkheid te krijgen over het lot van de vermiste jongen.

Het zoekwerk begon zaterdagochtend om 10.00 uur in Sleeuwijk en strekte zich uit over een straal van 30 kilometer rond de plaats. Via het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) konden mensen aangeven dat ze wilden helpen zoeken. De politie coördineerde de actie en nam zelf ook deel aan de zoektocht.

Helaas werd Yoran niet gevonden, maar zijn jas werd wel aangetroffen in de rivier de Merwede bij Papendrecht.

Lees ook
Vrouw (54) dood aangetroffen in bakkerij: Mogelijk zelfmoord door hoge kosten

Yoran werd voor het laatst gezien op kerstavond, rond 00.30 uur, toen hij vertrok bij het christelijk jongerencentrum ‘De Pomp’ aan de rand van het dorp Almkerk, slechts 5 kilometer van zijn ouderlijk huis. Na de kerstdagen werd er herhaaldelijk naar hem gezocht, onder andere bij de Nieuwe Merwede, waar zijn fiets werd gevonden.

Yoran is 1.70 meter lang, heeft blond haar en een normaal postuur. Ten tijde van zijn vermissing droeg hij een spijkerbroek en een donkerblauw bomberjack met crèmekleurige mouwen.

Mensen die meer informatie hebben of beschikken over (camera)beelden van Yoran worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0800 – 6070

Ledematen van Cindy geamputeerd na septische shock: ‘Ik was niet boos’

Dode gevonden in water ‘s-Graveland, fiets aangetroffen op ijs