in

Veroordeelde pedoseksueel (73) verdacht van betasten kinderen in zwembad

ALKMAAR – De al eerder voor misbruik van minderjarigen tot tbs veroordeelde Robert P. (73) wordt opnieuw verdacht van het misbruiken van kinderen. De pedoseksueel zou in februari van dit jaar in een zwembad in Heemskerk de geslachtsdelen van twee jongens, van destijds 11 en 13 jaar, hebben betast.

Lees ook
Meisje die voedselbank misbruikte is gepakt: ‘Jullie verpesten mijn vakanties!’

Tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Alkmaar stelde het Openbaar Ministerie maandag dat P. ook onzedelijke opmerkingen in de richting van de jongens heeft gemaakt en dat hij daarbij zijn geslachtsdeel heeft getoond.

„Ik heb het niet gedaan”, verklaarde P. herhaaldelijk: „Ik begrijp ook niet waarom de jongens dit verhaal hebben verteld.” Het Openbaar Ministerie hecht echter grote waarde aan de verklaringen van de vermeende slachtoffers en wil dat P. blijft vastzitten.

Lees ook
“Ik wou dat je nooit geboren was”: moeder mishandelt tienerdochter, die zwanger blijkt van haar vader

P. vertelde dat hij het heel zwaar heeft in de gevangenis. Zijn advocaat vroeg de rechtbank tot schorsing van de voorlopige hechtenis: „Het verleden mijn cliënt wordt hem klaarblijkelijk nogal zwaar aangerekend.”

Mocht de rechtbank besluiten dat P. in de cel moet blijven, dan is de volgende tussentijdse zitting op 2 februari volgend jaar.

Rob de Nijs (80) ligt op sterven

Meisje neemt wraak op verkrachter: “In bos gelokt zodat broers hem konden opknopen”