in

Verslagenheid bij voetbalclub: Ugur (32) zakt vlak voor de training in elkaar en overlijdt

Bij voetbalclub Hees wordt gerouwd om het overlijden van een speler van het derde elftal. De 32-jarige man kwam dinsdagavond naar de Verlengde Oude Utrechtseweg om te trainen en zakte bij de ingang in elkaar. Aanwezigen begonnen gelijk met reanimatie maar de inspanning heeft helaas niet kunnen voorkomen dat de voetballer overleed.

Hees-voorzitter Ed Knies is woensdagmiddag hoorbaar aangeslagen. ,,Wij zijn net terug van een ceremonie in de moskee. In de moslimcultuur is het gebruikelijk dat dit binnen 24 uur na overlijden gebeurt. Wij waren met een grote delegatie Hezianen aanwezig bij de Turkse gebedsdienst. Het was zeer indrukwekkend. Ugur is nu in het vliegtuig naar Turkije.”

Het ging volgens Knies razendsnel. ,,Hij kwam van zijn auto en zakte in elkaar bij de ingang van het complex. Iedereen reageerde goed. Hij werd in stabiele zijligging gelegd en toen geconstateerd werd dat er geen pols was is meteen tot reanimatie overgegaan. De AED die wij hier op het complex hebben werd er ook bijgehaald. De hulpdiensten waren binnen zeven minuten ter plaatse; twee ambulances, een traumahelikopter en de brandweer. Twee mensen uit de wijk, aangesloten bij een alarmapp, kwamen aanfietsen.”

Lees ook
Twee buren al weken eenzaam dood in huis

PROFESSIONELE HULP

Ondanks de professionele hulp heeft de voetballer het niet gered. ,,Het is verschrikkelijk”, zegt Knies. ,,Hij voetbalde vanaf jongs af bij onze club. Zo’n jonge vent met jonge kinderen. Voor ons als vereniging is het ingrijpend. In korte tijd is er heel veel gebeurd en moet er heel veel gebeuren. Ik heb gisterenavond na de gebeurtenis iedereen toegesproken. Het was een drukke trainingsavond met circa zeventig mensen op de club. Iedereen is gedisciplineerd gebleven. Even geen uitingen op sociale media, maar de rust bewaren. We hebben de elftalleiders van de teams die aanwezig waren ingelicht over de hulp die aangeboden wordt.”

Lees ook
Vader breekt oogkas en neus van eigen puberdochter: 'Er knapte iets in mijn hoofd'

De vereniging heeft de algemene ledenvergadering die gepland stond op 13 november geschrapt. ,,We moeten dit voorval de tijd geven. Na het weekend gaan we in de club volop aandacht geven aan de verwerking. Het derde elftal voetbalt dit weekend niet. We doen vanmiddag de kantine open. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen komen om met elkaar te praten.”

De voorzitter roemt de familiecultuur van de vereniging. ,,Vorige maand overleed Reijer Looysen, ook zo’n trouw clublid en nu maken we dit vreselijke voorval rond Ugur mee. Maar het blijkt dat we als vereniging sterk zijn en elkaar ondersteunen daar waar nodig. Ik heb ontzettend veel respect voor de wijze waarop wij als leden en vrienden omgaan met dit vreselijke voorval. Daar zijn wij als Hees groot in.”

Moeder en stiefvader beschieten kinderen met BB gun om hen ‘te kalmeren’: “Ongezien en onaanvaardbaar”

Fietser overleden na aanrijding met trein