in

Voorman Edwin van Pegida is bekeerd tot de islam: ‘Ik zat fout’

Edwin Wagensveld, de leider van Pegida, is zondag opgepakt bij het gebouw van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Wagensveld was daar voor een demonstratie van de anti-islamgroepering. Op beelden op sociale media is te zien hoe hij wordt aangehouden. Vorige maand werd Wagensveld ook al twee keer opgepakt bij een demonstratie.

Na zijn vrijlating onthulde Edwin zich niet meer te verzetten en dat hij voortaan verder als moslim gaat.

“In de afgelopen weken ben ik steeds opgepakt door de politie, omdat ik de koran wilde verbranden. Elke keer dat ik in de cel zat heb ik een paar bladzijdes gelezen. Vandaag heb ik de Koran uitgelezen en ben tot het besef gekomen dat ik en mijn maten compleet er naast zat. Ik wil mij verontschuldigen tegenover alle moslims en ik hoop dat zij mij verwelkomen als moslim.”

Lees ook  Albert Heijn maakt alle kinderen verdrietig: Schoentje zetten mag niet meer

Van islamhater naar toegewijd moslim. Ook voormalig PVV-Tweede Kamerlid Joram van Klaveren verbaasde vriend en vijand toen hij zich bekeerde tot de islam – het geloof waar hij zich juist jarenlang tegen had afgezet.

Ook Dave Roelvink is bezig met een spirituele zoektocht. Dat onthulde hij in een interview met YouTuber Salaheddine. In de interviewserie “De dood, God en het hiernamaals” vertelt de eens zo losbandige zoon-van dat hij zich de afgelopen tijd enorm heeft verdiept in de islam.

Lees ook  Marokkaanse man spreekt relschoppers aan: geen wonder dat Nederlanders een hekel aan ons hebben

De ogen zijn nu gericht op Geert Wilders.

Jongen (11) ernstig mishandeld, viertal slaat op de vlucht

Juultje Tieleman is een kledingstuk vergeten en heeft het zo te zien heel erg koud vandaag