in

Vrouw (39) overlijdt nadat boom op haar valt tijdens werk in Wilp: ‘Vreselijk en verdrietig bericht’

Een 39-jarige vrouw uit Deventer die gistermiddag in het Gelderse dorp Wilp onder een omvallende boom terechtkwam, is aan haar verwondingen overleden.

Dat meldt haar werkgever, zorgorganisatie Zozijn. De vrouw werkte als begeleider van verstandelijk gehandicapten. Ze fietste met een cliënt van Zozijn op een duofiets op de Molenallee in het dorp, toen door storm Pia een boom omwaaide.

Lees ook
Meisje (9) zakt door ijs: in kritieke toestand in het ziekenhuis

De brandweer moest takken wegzagen voordat ambulancepersoneel haar kon helpen. Hulpdiensten hebben de vrouw zwaargewond naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. “Vanochtend kregen we het vreselijke en verdrietige bericht dat onze collega aan haar verwondingen is overleden”, zegt Zozijn in een verklaring. De cliënt liep een gekneusde pols op, maar is verder ongedeerd volgens de organisatie.

“We leven mee met de familie en vrienden. Het raakt ons enorm dat onze collega die al jarenlang op De Lathmer werkt, er zo plotseling niet meer is.”

Lees ook
Twee buren al weken eenzaam dood in huis

De veiligheidsregio meldt dat er meerdere bomen op het fietspad waren omgevallen. Het gaat om een lange weg met veel bomen. De brandweer in Twente meldt dat in alle gemeenten in de regio stormschades en overlast zijn gemeld door storm Pia. Het gaat veelal om omgewaaide bomen. De brandweer zegt daar rond de 130 incidenten te hebben verwerkt.

Kind (1) wordt met tien botbreuken achtergelaten in ziekenhuis

Kind tekent familieportret, lerares in grote paniek als ze het ziet