in

Vrouw (44) verkracht door man die haar in Leidschendam op straat aansprak

LEIDSCHENDAM – Een 44-jarige vrouw is afgelopen zomer in Leidschendam verkracht door een man. Ze liep met de man mee, omdat hij haar een supermarkt kon wijzen die nog open zou zijn. De verdachte is gefilmd terwijl hij samen met het slachtoffer op straat loopt.

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 10 januari. Meer zaken zijn hier te vinden.

Lees ook
Vermiste vrouw (60) gevonden in kist op zolder in Zwijndrecht

De vrouw wil op zaterdagavond 27 augustus even voor 20.30 uur nog even boodschappen doen. Terwijl ze op de Damlaan loopt, komt ze een man tegen. Die geeft haar een compliment en loopt een stukje met haar mee. Als ze bij de supermarkt aankomen, blijkt dat die al is gesloten. Maar de man weet wel een andere supermarkt in de buurt en daarom loopt de vrouw met hem mee.
Een stukje verderop, in de Kerkstraat, begint de man de vrouw aan te raken. Ze moet met hem mee blijven lopen. De twee lopen via de brug naar de Venestraat en gaan vervolgens linksaf het Toevluchtpad op. Onderweg krijgt de man het voor elkaar dat de vrouw haar telefoonnummer geeft.

Lees ook
Koperdieven vallen in afvalcontainer vol met stront als politie ze uitschakelt met taser

Op het Toevluchtpad begint de man haar opnieuw te betasten. Hij doet dit zo hardhandig, dat ze op de grond valt. Vervolgens wordt de vrouw verkracht. Het slachtoffer heeft een inhaler bij zich en die weet ze te pakken. Ze spuit daarmee en dat maakt dat de man schrikt. De vrouw geeft hem een schop en hij gaat er vandoor.

De verdachte is samen met het slachtoffer gefilmd terwijl ze over straat lopen. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden. Daarnaast hoopt de politie dat iemand zich nog kan herinneren dat er die zaterdagavond een man wegvluchtte vanaf het Toevluchtpad in Leidschendam.

Cardioloog waarschuwt over de gevaren van energiedrankjes: “Russische roulette”

Bram (4) doodgereden, moeder liet 18-jarige zoon zonder rijbewijs vaker rijden