in

Vrouw (56) die bekneld raakte in machine op Urk overleden: Ze was 10 jaar in dienst

De 56-jarige vrouw die afgelopen maandag ernstig gewond raakte bij een ongeval bij visverwerker Seacon op Urk, is vandaag overleden. Dat bevestigen zowel de Arbeidsinspectie als de directie van het bedrijf.

Het leven van de vrouw hing sinds maandag, toen zij in zeer zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Zwolle werd gebracht, aan een zijden draadje. Zij moest op de werkvloer al gereanimeerd worden, nadat ze tijdens schoonmaakwerkzaamheden in een roterend onderdeel van een sorteermachine vast was komen te zitten. Hulpdiensten rukten massaal uit om de vrouw bij te staan. Ook een arts van de traumahelikopter verleende bijstand. Uiteindelijk mocht het niet baten en is ze vanmiddag in het ziekenhuis overleden.

Lees ook
Jongste kinderen weggehaald uit gezin waar vier kinderen de dood vonden bij brand

Vrouw werkte er al tien jaar
De medewerkster was van Poolse komaf en woonde in Emmeloord, laat directeur Maarten de Boer weten. Ze werkte al tien jaar bij het bedrijf. Meer wil hij er op dit moment niet over kwijt. Eerder deze week meldde hij dat de collega’s van de vrouw gepaste zorg krijgen om de gebeurtenissen te verwerken.

Lees ook
Vermiste Cees (72) uit Oosterhout dood gevonden

Woordvoerder Jeroen Toet van de Arbeidsinspectie bevestigt het tragische nieuws van het overlijden van de vrouw. De vraag hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren kan hij niet beantwoorden. ,,Het onderzoek is in volle gang. Daar ga ik echt niet op vooruit lopen.’’

Naar verwachting gaat dat onderzoek nog maanden duren.

Man (76) laat hond uit en komt ernstig gewond thuis

Vrijpartij Yolanthe Cabau uitgelekt