in

Vrouw (70) thuis overvallen terwijl man opgebaard ligt

Een 70-jarige inwoonster van Cuijk was kort ervoor weduwe geworden toen drie onbekende mannen haar woning binnendrongen – nota bene in de nacht voor de uitvaart van haar echtgenoot. Gelukkig logeerden haar zoon en kleinzoon bij mevrouw, want door hún geschreeuw sloegen de daders op de vlucht.

Het speelde zich af in de woning van het slachtoffer aan de Robijnlaan in de nacht van 13 op 14 juli 2023. De aankomst en vlucht van de daders zijn door een deurbelcamera vastgelegd, net als van enige afstand de auto waar het drietal vermoedelijk in reed.

Lees ook
Lijkje van baby gevonden in vuilnisbak: vrouw wilde kindje wellicht verstoppen voor haar ouders

Opengebroken met koevoet
De gebruikte, donkerkleurige auto lijkt een Mercedes te zijn. Die reed net na 02.00 uur die nacht de Robijnlaan in. Drie mannen braken vervolgens met een koevoet de voordeur van de betreffende woning open.

Van het feit dat de overleden man van de bewoonster opgebaard lag in de woonkamer waren de overvallers niet onder de indruk. Mogelijk hebben zij, op basis van een rouwadvertentie of andere informatie, de kwetsbare weduwe doelbewust als slachtoffer gekozen. Denkt u hierover iets te weten, dan wil de politie u heel graag spreken.

Kenmerken overvallers
Twee van de drie daders lijken vrij klein van postuur: één wordt rond 1.70 meter geschat en een andere rond 1.75 meter. Die laatste zou een wat steviger postuur hebben. Het drietal sprak Nederlands met, volgens de zoon van het slachtoffer, een Brabants accent.

Lees ook
Dakloze Willy (74) zwaar mishandeld: "Ik moest ze geld geven, maar ik heb niks"

Nederlands met, volgens de zoon van het slachtoffer, een Brabants accent.
De mannen hebben nogal wat schade veroorzaakt aan de voordeur. Dat zou iets kunnen zeggen over hun gebrek aan ervaring en mogelijkerwijs over hun leeftijd.

Geef uw tip door
Wie weet of vermoedt iets over een of meer van de daders, mogelijk in combinatie met een auto van het merk Mercedes?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Vader en zoon omgekomen bij ongeluk: Vader viel in slaap

Medewerker crèche kotst in papje en laat het opdrinken door peuter: ‘Ik haat je vader’