in

Vrouw vermoord na barbecue in Terneuzen

Gisteren heeft zich een tragisch incident voorgedaan bij de waterkant langs de Beneluxweg in Terneuzen. Een 25-jarige vrouw, afkomstig uit de nabijgelegen daklozenopvang, is levenloos aangetroffen in het water. De politie heeft bevestigd dat de vrouw het slachtoffer is geworden van een misdrijf en verdenkt een 42-jarige man, die inmiddels in hechtenis is genomen, van betrokkenheid bij haar overlijden.

Na de ontdekking van het lichaam is de vrouw later op de dag geïdentificeerd in het mortuarium, waar de politie haar identiteit heeft kunnen vaststellen.

Lees ook
Patricia Paay (73) verkracht: Jurk over hoofd getrokken

Getuigen hebben gemeld dat de 25-jarige vrouw de avond ervoor met een man vertrokken was na een barbecue. Volgens de politie waren ze bekenden van elkaar. Bewakingscamera’s bij een nabijgelegen bedrijf hebben vastgelegd hoe de twee samen langs de waterkant liepen. De eigenaar van het bedrijf, die de vrouw herkende als een bewoonster van de daklozenopvang, heeft dit bevestigd.

Er ontstond blijkbaar een ruzie tussen de man en de vrouw tijdens hun wandeling langs de kade. Omwonenden hoorden geschreeuw, dat later is gestopt. Kort daarna keerde de man alleen terug, met een verwarde uitstraling. Het precieze verloop van de gebeurtenissen op de kade is niet vastgelegd op camera. De politie onderzoekt wat er exact heeft plaatsgevonden tussen de twee betrokkenen. Er zijn echter sterke vermoedens dat de 42-jarige man betrokken was bij het overlijden van de vrouw. Hij werd aan het einde van de ochtend aangehouden door de politie op de Rosegracht.

Lees ook
Vader en zoon omgekomen bij ongeluk: Vader viel in slaap

Het lichaam van de vrouw werd vrijdagochtend aangetroffen in het water door een patrouilleboot van Rijkswaterstaat. Na de ontdekking heeft de politie ter plaatse een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. Daarnaast is er een buurtonderzoek uitgevoerd en zijn gesprekken gevoerd met binnenvaartschippers.

Wendy van Dijk met spoed afgevoerd naar ziekenhuis: ’Wat een toestand dit’

Vrouw (85) overlijdt door auto-ongeluk in Harreveld, man (88) raakt gewond