in

Waarom papa Lore 8 en Lucas 6 heeft vermoord “Hij was toch hun beste vriend”

Een uitstekende papa die altijd alles – zélfs meer – deed voor zijn twee kinderen. “Maar uiteindelijk heeft hij wel Lore en Lucas vermoord. We kunnen daar echt niet bij.

Waarom toch?”, vraagt de familie. “Hun papa was hun beste vriend. Niemand van ons heeft dit ook maar een beetje zien aankomen.”

Het is ook voor de naaste familie van Lucas (6) en Lore (8) bang wachten op de resultaten van de autopsie.

“Weten wat er is gebeurd: voor hun mama is dat heel erg belangrijk”, zegt haar broer Steven Van de Putte (33). “Ann hoopt te horen dat de kindjes niet hebben afgezien. Ze weet ook dat ze hen daarmee niet terugkrijgt.

Lees ook
Dame heeft zich niet ingesmeerd en is enorm verbrand

Maar dat spookt constant door haar hoofd: dat ze óók nog eens hebben geleden.” Het is ook onduidelijk of haar man de kinderen thuis, onderweg of in Knokke omgebracht heeft.

Bedjes in een V
Steven Van de Putte bezocht samen met zijn zus de lichamen van haar kinderen die dag in het mortuarium. Volgens hem mochten ze Lucas en Lore enkel van op een zekere afstand bekijken.

“Aanraken kon niet. Mócht ook niet. Omdat er nog een autopsie moet gebeuren.” Zijn stem trilt. Hij krijgt amper gezegd dat de twee bedjes met hun lichamen in een V stonden opgesteld.

“Eigenlijk was het een beetje alsof Lore en Lucas daar lagen te slapen. Tegelijk voelde het zo onwerkelijk”, zegt nonkel Steven.

Volgens hem stond op de bleke kindergezichtjes niet af te lezen wat hun vader hen heeft aangedaan.

Lees ook
Als-ie té groot is: ‘Liefde overwint alles, dacht ik. Zelfs een jongeheer zo groot als een kinderarmpje’

Hij twijfelt en zegt dat hij wat hij nu gaat zeggen raar vindt. “We vrezen dat Lore moet hebben beseft dat haar papa haar zou doden.”

Het parket heeft vandaag de resultaten van de autopsie meegedeeld. “In de zaak van afgelopen weekend in Knokke is een autopsie uitgevoerd op de kinderen”, klinkt het. “Dat heeft uitgewezen dat de kinderen door verdrinking om het leven zijn gekomen. De autopsie op hun vader moet nog gebeuren. Het is ook nog wachten op de resultaten van het toxicologisch onderzoek.”

T. S. doodde de kinderen dit weekend en sprong nadien van een kraan in Knokke. Later bleek dat de man en zijn vrouw al een tijdje relatieproblemen hadden en dat de man ook agressief was tegen zijn vrouw.

Zangeres Maan trekt hoop bekijks met mini-glitterpakje: “Kleinste glitterpak ooit!”

Deze vrouw is getrouwd met een treinstation – en ze heeft er zelfs seks mee