in

Wandelaar laat honden kudde schapen aanvallen

De politie is op zoek naar een hondeneigenaar die in Brunssum toestond dat zijn dieren een ware slachtpartij aanrichtte onder een kudde schapen. Een vrouw zag het gebeuren en maakte beelden van de gruwelijke gebeurtenis. De politie roept de eigenaar op zich te melden, “voordat de haarscherpe beelden mogelijk openbaar worden gemaakt”.

De melding kwam op 11 maart rond 15:00 uur binnen, schrijft de politie op Facebook. De ooggetuige zag de man lopen met circa vier honden en een circa 13-jarige jongen aan de achterzijde van de USAG-basis aan de Kranenpool. Daarop zagen zij en haar zoon hoe een aantal schapen werd aangevallen door de honden van de eigenaar. Het resultaat: zeker één schaap is aan de verwondingen overleden, een ander schaap raakte zwaargewond, schrijft Hart van Nederland.

Lees ook
Hondje ’gedumpt’ in ondergrondse vuilcontainer: Hij was meer dood dan levend

De vrouw sprak de wandelaar aan, waarop de man beweerde dat het zijn schapen waren. De daadwerkelijke eigenaar, een schaapsherder, zal zo snel mogelijk aangifte doen.

“Het lijkt ons overbodig te zeggen dat wij dit als politie Brunssum – Landgraaf hoog oppakken en dit absoluut niet ongestraft willen laten”, schrijft de politie.

Lees ook
Hond vastgebonden en alleen achtergelaten in bos

Het signalement van de wandelaar, die dus “haarscherp” op beeld staat, is dan ook verspreid. Het gaat om een man van tussen de 55 en 65 jaar, met grijs-wit haar, en een groene (camouflage)jas en groene broek. Hij had een jongen van ongeveer dertien jaar bij zich plus meerdere honden, type bulterriër.

“Herkent u uzelf als verdachte van dit feit? Dan geven wij u het dringende advies zich te melden bij ons voordat de haarscherpe beelden mogelijk openbaar worden gemaakt”, benadrukt de politie. Ook mensen die de man menen te herkennen of mogelijk iets hebben gezien, worden verzocht zich te melden.

Lijk in bushokje met fles tussen bilnaad blijkt dronken man te zijn die roes uitslaapt

Kind overlijdt op basisschool: Hulp kwam te laat