in

Werkstraf voor man die kop van duif trekt: ‘Ze schijten monumenten onder en maken lawaai’

Een 48-jarige Nijmegenaar heeft een hekel aan duiven. En niet zo’n beetje ook. Op 23 juni dit jaar pakt hij in Nijmegen een duif en trekt vervolgens de kop van het dier, waardoor dat in twee delen op de grond valt.

Het deel zonder kop spartelt nog even na, zo ziet een getuige van het staaltje dierenmishandeling. De politie was er snel en nam de man mee voor verhoor.

Lees ook
Bedrijf verhuurt shirtloze mannen die jouw huis komen schoonmaken

Hij bekende zijn gruwelijke daad onmiddellijk en had daar ook, in zijn ogen, goede redenen voor. ,,Ik heb gewoon een enorme hekel aan duiven.

Die duiven schijten alle monumenten onder en ook maken ze heel veel lawaai. Het is gewoon een plaag”, zei hij tegen de politie. Ook vond de man dat hij de duif op een ‘goede’ manier had onthoofd.

Lees ook
Vrouw scheidt na een week van echtgenoot: ‘zijn geslachtsdeel is te groot’

Er kwam een aangifte van dierenmishandeling en de man moest deze week voor de politierechter in Zutphen verschijnen.

Hij kwam echter niet opdagen. De officier van justitie eiste voor het doodmaken van de duif een werkstraf van veertig uur.

Dat vond de politierechter een tikkeltje te veel van het goede. Het vonnis: een taakstraf van dertig uur. Als de man die straf niet uitvoert, moet hij voor vijftien dagen de gevangenis in.

Baby door ouders zwaar mishandeld – 3 jaar later overtreft ze alle verwachtingen van dokters

Man masturbeert terwijl hij kijkt naar 4-jarig meisje dat speelt in tuin