in

Wielrenner veroorzaakt ongeluk en vlucht nadat hij wandelaar haar heup breekt: ‘Ga weg joh, ik belde toch drie keer?’

Een ontspannen boswandeling in de prachtige Vuursche bossen eindigde tragisch voor een vrouw die nu in het ziekenhuis ligt. Donderdagmiddag werd ze aangereden door een wielrenner op een bosweg tussen Baarn en Hilversum, waarbij ze haar heup brak. En tot overmaat van ramp vluchtte de dader ook nog.

Het was donderdagmiddag rond half drie, de zon scheen en Hans de Ruiter genoot samen met zijn vrouw van de natuur. Terwijl ze rustig wandelden over de Lage Vuurscheweg, hoorden ze een wielrenner van achteren naderen, vergezeld van het geluid van een fietsbel. “Mijn vrouw ging naar rechts en de fietser deed hetzelfde…” zegt Hans tegen het AD.

Lees ook
Jongen 5 verkracht in Klazienaveen

Er volgde een botsing, waarbij Hans’ vrouw op de grond viel en het uitkraaide van de pijn. “Ik schold meteen uit frustratie”, zei Hans. “De wielrenner reed eerst door, stopte na een meter of vijftien en keek toen om. ‘Ga weg joh, ik belde toch drie keer’, zei hij en vertrok.”

Lees ook
Dodelijke slachtoffers ongeluk met brug in aanbouw Lochem zijn Belg en Pool

Met hulp van de brandweer werd de vrouw op een brancard gelegd en naar het ziekenhuis gebracht. “We wachten nu op gespecialiseerde hulp, maar één ding is zeker: haar heup is gebroken.”

“Het is gewoon onbegrijpelijk. Een ongeluk kan gebeuren, maar wees dan op z’n minst een fatsoenlijk persoon en blijf ter plekke. We weten nu helemaal niets van de dader, omdat alles zo snel ging”, aldus Hans, die hoopt dat de wielrenner een enorm schuldgevoel krijgt. “Na zoiets gewoon doorrijden, ik kan het nog steeds niet bevatten…”

Karla: “Mannen moeten 1 miljoen euro in mij investeren om te daten!”

Tamara (30) deelt bed met broer van overleden echtgenoot 1 week na zijn dood