in

Wijkagent koopt volle tassen met boodschappen voor moeder met vier kinderen in de problemen

In een hartverwarmend gebaar van medeleven heeft wijkagent Cengiz van Politie Delfshaven onlangs een moeder met vier kinderen in financiële problemen geholpen.

Cengiz was bezig met zijn dagelijkse patrouille in het Nieuwe-Westen, toen een bezorgde bewoonster hem aansprak over haar buurvrouw. De buurvrouw woonde samen met haar vier kinderen en verkeerde in een financiële crisis. Onmiddellijk besloot Cengiz om actie te ondernemen en contact op te nemen met de gemeente en zijn netwerkpartners om een plan op te stellen om het gezin te ondersteunen.

Lees ook
Vader verdrinkt terwijl hij zoontje (3) probeert te redden uit zwembad, jongetje overlijdt later

Om de moeder en haar kinderen zo snel mogelijk te helpen, gingen Cengiz en zijn netwerkpartner zelf naar de plaatselijke Albert Heijn-supermarkt. Ze kochten twee tassen met essentiële boodschappen, met de bedoeling dit gebaar stil te houden voor de bewoonster, die waarschijnlijk anders dit aanbod had afgewezen.

Op een doordeweekse dag brachten Cengiz en zijn partner de boodschappen persoonlijk naar het gezin. De ontroerde moeder reageerde emotioneel, maar was dankbaar voor de onverwachte hulp. Als blijk van waardering ontvingen de wijkagent en zijn partner een innige knuffel van de kinderen.

Cengiz benadrukte dat het niet altijd makkelijk is om signalen van financiële problemen op te vangen, omdat er nog steeds een stigma heerst rond het bespreken van geldproblemen. Hij moedigde de gemeenschap aan om open te staan voor het delen van dergelijke problemen en benadrukte dat er geen schaamte hoeft te zijn rondom financiële moeilijkheden.

Lees ook
Kaylee (15) sinds vorige week vrijdag vermist uit Oldenzaal

“Het is soms moeilijk om deze signalen op te vangen, omdat er nog steeds een taboe op armoede heerst. Dat is jammer,” zei Cengiz. “Als we het weten, kunnen we vaak een heel gezin uit de problemen helpen. Het is echt niets om je voor te schamen. Juist in deze tijd, waarin het leven duurder is geworden voor iedereen, kunnen problemen ontstaan. Trek dan tijdig aan de bel!”

Kitten op klaarlichte dag uit busje gegooid: dierenarts moet diertje laten inslapen

Bouwvakkers vallen van steiger: zeker vijf doden