in

Wijkagente Kim (33) overleden, lichaam gevonden in het water: ‘We zullen je nooit vergeten’

Vrijdag kwam Kim Minnee (33) nog werken in Zoetermeer, zaterdagochtend werd haar levenloze lichaam gevonden in het water. Bij de politie Zoetermeer hangt de vlag halfstok. Collega’s rouwen om het verlies van hun collega.

Kim Minnee, wijkagente in Dorp en Palenstein, werd zondagochtend rond half negen gevonden in het water bij de Weipoortseweg in Zoeterwoude. Ze zou onderweg met de fiets naar werk in het water zijn beland. Hulpdiensten hebben haar lichaam uit het water gehaald. Zij kwamen na de melding met spoed ter plaatse. Ook de traumahelikopter werd ingeroepen. Hulpdiensten probeerden haar te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De politie was met veel mensen en voertuigen aanwezig in Zoeterwoude. Zo deden de verkeersongevallenanalyse en de forensische recherche van de politie onderzoek naar het incident. De Weipoortseweg werd tijdens dat onderzoek afgesloten voor het verkeer. Rond 11.00 uur ging de weg weer open.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Het is echter nog onbekend hoe de jonge vrouw zondagochtend in het water is geëindigd. De dag ervoor was ze nog enthousiast aan het werk tijdens de Sinterklaasintocht in Zoetermeer. De verslagenheid onder collega’s is immens groot, meldt een woordvoerder van de politie.

Lees ook
"Mijn poesje stond in brand toen ik gelikt werd door een man die spicy kip at"

Minuut stilte
Vanochtend werd tijdens de briefing in Zoetermeer een minuut stilte gehouden voor de wijkagente. Voor agenten uit de stad is het nog ‘te moeilijk en te vroeg’ om te reageren op de vraag hoe Minnee was als collega en mens. ,,Ik ben leeg en kapot”, laat collega en wijkagent Rob Doorneveld in een korte reactie weten. ,,Ze was een vrolijke jonge en energieke vrouw die volop in het leven stond.”

Dit waren de laatste woorden die je naar mij uitsprak

Handhaver Michael
‘Afgelopen donderdag hebben we elkaar nog gesproken aan de telefoon’, vertelt handhaver Michael de Blom op Instagram. ‘Het was een gesprek zoals we er al honderden hebben gedaan: 10 minuten en 31 seconden… ‘Ik zie je maandag, dan gaan we weer even gezellig bijkletsen.’ Dit waren de laatste woorden die je naar mij uitsprak.’

De Blom laat weten dat hij zich Minnee altijd zal herinneren om haar humor, glimlach en gezelligheid. ‘Als we elkaar belden, zei ik: ‘Spreek ik met de liefste, leukste en beste wijkagent van Nederland?’ Je moest, ook al zei ik het voor de 327ste keer, keihard lachen. Je humor, je grote glimlach, je gezelligheid. Het zijn maar een aantal kenmerken die ik benoem, maar wat jou zo uniek maakte. We waren een dreamteam. We zaten altijd op één lijn en hadden het beste met de wijk voor. Het is er helaas niet meer.’

Lees ook
Vrouw (94) krijgt stomp van inbreker in haar kamer in verzorgingshuis

Reacties
Vooral via Twitter kwamen al snel reacties binnen over het tragische nieuws. Voordat Minnee naar Zoetermeer kwam, was ze jaren werkzaam in Zwanenburg (Haarlemmermeer). ,,Met grote verslagenheid ontvingen wij het droevige bericht dat onze collega Kim is overleden”, meldt Politie Basisteam Haarlemmermeer. ,,Kim heeft jarenlang op ons team gewerkt.” In april 2021 ging zij in Zoetermeer aan de slag.

Hulpverleners uit het hele land reageren op het overlijden van de agente. ‘Een innemende, goedlachse en hard werkende collega is niet meer. Rust zacht’, zegt Ton Wijsman, wijkagent in Nieuw-Vennep.

Het politiebureau in het centrum van Zoetermeer hing de vlag halfstok ter nagedachtenis van hun overleden collega. ,,Wat een vreselijk nieuws vanmorgen. Niet te bevatten. Ik ga je enorm missen”, aldus Doorneveld. ,,Rust zacht lieve Kim. We zullen jou nooit vergeten. Voor altijd in ons hart.”

Juultje Tieleman is een kledingstuk vergeten en heeft het zo te zien heel erg koud vandaag

14-jarige jongen opzettelijk aangereden en mishandeld