in

Winkeldief rent A9 op met meerdere jassen aan, wordt onwel door hitte en moet kotsen

Amstelveen – Beveiligers van warenhuis de Bijenkorf in winkelcentrum Stadshart Amstelveen hebben vrijdagavond met succes een winkeldief weten te pakken, die met meerdere gestolen jassen aan probeerde te ontsnappen door Rijksweg A9 op te rennen.

Toen de beveiliging de dik bepakte winkeldief – hij had meerdere jassen over elkaar heen aangetrokken – in de smiezen kreeg zette de dief het op een rennen. De beveiligers zetten daarop de achtervolging in. De dief probeerde te ontsnappen door een stuk verderop de oprit van Rijksweg A9 bij het centrum op te rennen, maar de beveiligers gaven niet op en wisten de man, die bevangen raakte door de hitte, in de kraag (of in dit geval de kragen) te vatten.

Lees ook
Zoon (12) uit Nunspeet na woede-uitbarsting: ‘Papa zit aan mij’

Overgeven
Daarop werd de dief mee terug genomen naar de winkel, waar de gealarmeerde politie al paraat stond. Politie Amstelveen maakt vrijdagavond melding van het merkwaardige voorval op Instagram. Agent Jim spreekt van een nogal ‘interessante casus’. De dief was namelijk zo warm geworden van het rennen met alle jassen aan dat hij na zijn aanhouding onwel werd in de winkel. De dief moest overgeven van misselijkheid en spuugde de winkelvloer onder.

Lees ook
’Als hij zijn bierbuik kwijtraakt, ga ik scheiden’

Cel in
‘Kennelijk was hij niet zo gewend de oprit van een snelweg op te rennen,’ zegt agent Jim. De dief is na zijn mislukte avontuur met een busje overgebracht naar een cellencomplex. De politie heeft getuigen gehoord en door de winkelmanager is aangifte gedaan.

Asielzoekers slapen op rotonde in Goes

Agent schiet agressieve hond neer en raakt ook omstanders