in

Zeker 5 doden door ongeval met Flixbus

Bij een ernstig verkeersongeval nabij Leipzig, Duitsland, zijn minstens vijf personen omgekomen, terwijl er naar schatting vijftig gewonden en tien ernstig gewonden zijn gevallen, melden lokale media.

Het incident deed zich voor op de A9 tussen knooppunt Wiedemar en Schkeuditzer Kreuz, toen een Flixbus, onderweg van Berlijn naar Zürich met een geplande tussenstop in Leipzig, rond 09.45 uur van de weg raakte en kantelde. Een woordvoerder van de busmaatschappij bevestigde dit aan Leipziger Volkszeitung.

Lees ook
Bezorger parkeert bus met draaiende motor vol pakketjes voor vertrekhal Schiphol en pakt het vliegtuig

Volgens berichten in de media raakte de bus om onbekende redenen van de weg en botste tegen een reeks bomen voordat deze kantelde. Passagiers en bemanningsleden werden uit hun stoelen geslingerd. De hulpdiensten kwamen met grote spoed ter plaatse en hebben de snelweg in beide richtingen afgesloten. Lokale media meldden de inzet van vijf reddingshelikopters.

Lees ook
Anna wil niet meer naar het schoolplein: ”Elke vader krijgt een harde van mij”

Het aantal dodelijke slachtoffers kan mogelijk nog stijgen. Politiewoordvoerder Olaf Hoppe bevestigde tegenover BILD dat er op dit moment minstens vijf doden te betreuren zijn. In de bus bevonden zich 53 passagiers en twee chauffeurs. Ziekenhuizen in de omgeving hebben hun spoedeisende hulp enkel beschikbaar gesteld voor de slachtoffers en bereiden zich voor op een mogelijk aantal van vijftig gewonden.

“Mijn vader maakte mijn vrouw Stephanie, zwanger van een tweeling. Hoe ik dat ontdekte?

Als je iemand ziet met deze tattoo op zijn hand, weet je maar beter wat het wil zeggen