in

Zó ziet de Turkse vrouw van PVV-leider Geert Wilders eruit

Geert Wilders, die op 22 november 60 jaar oud werd, behaalde de meeste stemmen bij de Tweedekamerverkiezingen. Zijn politieke loopbaan was niet altijd gemakkelijk voor zijn vrouw Krisztina, met wie hij al meer dan 30 jaar getrouwd is.

Het echtpaar ontmoette elkaar in Den Haag, waar Krisztina, een Hongaarse diplomate, werkte. In 1992, twee jaar na hun ontmoeting, traden ze in het huwelijk in Boedapest.

Dit betekent dat ze nu al 31 jaar samen zijn. Geert herinnert zich de trouwdag goed, met temperaturen van 41 graden Celsius: “Sommige mensen hadden moeite met de hitte, maar voor mij kon het niet warm genoeg zijn,” merkte hij op.

Geert Wilders is getrouwd met een Turkse vrouw. Dat zegt zijn broer, Paul Wilders, op Twitter. Paul Wilders is de grotere broer van de PVV-leider. Hij uit stevige kritiek op een uitspraak van Geert

Lees ook
Vermiste Joeri (40) dood gevonden in Alkmaar

Geert wil namelijk dat sociale huurwoningen niet naar immigranten gaan, maar naar ‘Nederlanders’.

Broer Paul hekelde zo’n uitspraak en gaf aan dat de familie Wilders bestaat uit immigranten. Zo komt de familienaam Wilders uit Duitsland en oma uit Indonesië. Verder geeft hij aan dat Geert’s echtgenote komt uit Hongarije en Turkse roots heeft. “Wij zijn allemaal immigranten,” aldus broer Wilders.

Al ongeveer vijftien jaar wordt Geert Wilders dag en nacht beveiligd. Hij heeft zelfs geen sleutel voor zijn eigen voordeur; deze wordt consistent geopend door een beveiliger. Pas nadat het hele huis grondig is gecontroleerd, mag Geert naar binnen. Hierdoor zijn ze zelden echt alleen, maar volgens de politicus gaat zijn vrouw er goed mee om.

Hij zegt: “Ze moet wel ongelooflijk veel van me houden. Anders was ze ruim twaalf jaar geleden al vertrokken.” Hij beschrijft haar als een zeer lieve, maar ook zeer sterke vrouw.

Geert Wilders heeft te maken gehad met talloze doodsbedreigingen gedurende zijn politieke carrière. Hij schreef erover in zijn boek “Zo gek is het geworden,” waarin hij alle aanpassingen in zijn persoonlijke leven vanwege zijn politieke werk beschrijft.

Lees ook
Katja: "Ik wil minstens 15 keer per week van bil gaan"

Na zeventien jaar zegt hij eraan gewend te zijn geraakt, maar voor zijn vrouw is het anders. Hun leven vereist zorgvuldige planning en momenten van alleen zijn zijn zeldzaam.

Het echtpaar koos ervoor om geen kinderen te krijgen omdat ze zich beiden wilden concentreren op hun carrières.

Volgens de leider van de PVV is dit achteraf gezien een verstandige keuze gebleken. Hij merkt op: “Als we nu kinderen hadden gehad!

Ze zouden geen normaal leven hebben gehad, omringd door al die beveiliging. Het zou afschuwelijk voor hen zijn geweest.”

Hoewel Krisztina enkele jaren aan Geerts zijde verscheen op Prinsjesdag, is ze sinds 2018 niet meer samen met hem gefotografeerd.

Als je benieuwd bent naar Geert Wilders als kind, kun je een kijkje nemen in zijn fotoalbum, waarin hij zegt: “Ik was de jongste, de meest verwende, en verreweg de lastigste!”

Baby had zwaar hersenletsel en 26 ribbreuken, moeder opnieuw opgepakt

Pijnlijker dan dit kan je niet afgewezen worden: “Vind je lekker hé!”